Yoga

 

Hatha Yoga: είναι από τα πιο παραδοσιακά στυλ Yoga. Βασική αρχή της Hatha είναι να επιφέρουμε την ισορροπία ανάμεσα σε αντίθετες ενέργειες μέσα μας (Ha=Ήλιος, Tha=Σελήνη, Yoga=Ένωση). Κατά την πρακτική ο ασκούμενος εξοικειώνεται με τις στάσεις σώματος της Yoga (asanas), με τις τεχνικές αναπνοής (Pranayama) καθώς και με τεχνικές διαλογισμού και χαλάρωσης. Έμφαση δίνεται στη σωστή ευθυγράμμιση του σώματος και στην ανάπτυξη της επίγνωσης.Πρόκειται για μαθήματα αργού, συνήθως, ρυθμού, κατάλληλα για όσους έρχονται σε πρώτη επαφή με τη Yoga αλλά και για αυτούς που θέλουν να εμβαθύνουν στην πρακτική τους. Ιστορικά, από τη Hatha Yoga προήλθαν πολλά άλλα σύγχρονα, διαδεδομένα στυλ Yoga όπως η Vinyasa Flow Yoga.

Vinyasa Flow Yoga: αποτελεί ένα είδος που εστιάζει στη ροή κίνησης και αναπνοής. Σ’ αυτήν την πρακτική γινόμαστε πιο δημιουργικοί καθώς κινούμαστε από θέση σε θέση αυξομειώνοντας το ρυθμό. Σε αντίθεση με πιο στατικές πρακτικές (Hatha, Yin), εδώ έμφαση δίνεται και στις ίδιες τις μεταβάσεις από τη μία θέση στην άλλη απαιτώντας βαθύτερη συγκέντρωση. Τα Vinyasa Flow μαθήματα προσφέρουν αποτοξίνωση, δυναμώνουν το σώμα και είναι κατάλληλα για όσους ήδη έχουν κάποια εμπειρία με τη Yoga αλλά και για όσους θέλουν να “πειραματιστούν” με τις δυνατότητές τους.

Ashtanga Vinyasa Yoga: αποτελεί πρακτική σταθερής δομής. Η ροή των asanas (σωματικές στάσεις) είναι αδιάκοπη και απαιτητική γι’ αυτό και δε συνιστάται σε αρχάριους. Κύριος στόχος δεν είναι να μάθουμε τις πιο απαιτητικές στάσεις αλλά να καταφέρουμε να διατηρούμε την εσωτερική μας επιγνωση καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος. Το είδος αυτό συνδυάζει Ujjayi pranayama (τεχνική αναπνοής), bhandas (εσωτερικά κλειδώματα), drishti (σημεία εστίασης), και asanas (στάσεις σώματος) οικοδομώντας μια πρακτική που αυξάνει τη συγκέντρωση, την ευλυγισία και τη δύναμη, ενεργοποιώντας το στοιχείο της φωτιάς μέσα μας και αποτοξινώνοντας τον οργανισμό μας.

Yin Yoga: αποτελεί ένα στυλ εμπνευσμένο από την ταοϊστική παράδοση. Εδώ βιώνουμε την ακινησία του σώματος, βυθιζόμαστε στη θέση και αφηνόμαστε στο παρόν. Σε αυτό το μάθημα δουλεύουμε με τη βαρύτητα και το χρόνο, διατηρώντας τις θέσεις για αρκετή ώρα ώστε να επωφεληθούμε από τα θεραπευτικά και χαλαρωτικά οφέλη της πρακτικής.

Yoga Kids: Τα μαθήματα Γιόγκα είναι μια πολυποίκιλη δραστηριότητα για τα παιδιά - συνδυάζουν τη φυσική άσκηση, το παιχνίδι, εικαστικές δραστηριότητες, τεχνικές αναπνοής, διαλογισμού και χαλάρωσης.

Τα μαθήματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά από 6 έως 12 χρονών. Πέρα από τη σωματικές ασκήσεις της Γιόγκα και το παιχνίδι επιπλέον τα παιδιά ήδη από μικρή ηλικία μπορούν να μάθουν πως να ηρεμούν και να χαλαρώνουν. Μέσα από τις τεχνικές διαλογισμού και βαθιάς χαλάρωσης που μαθαίνουν στη Γιόγκα κατανοούν το ρόλο και τη σύνδεση της αναπνοής, του νου και του σώματος στο συναισθηματικό τους κόσμο. Αποβάλλουν αρνητικές σκέψεις και συμπεριφορές. Αναπτύσσουν αυτοέλεγχο και μαθαίνουν να εστιάζουν και να συγκεντρώνονται. Εξελίσσουν τις δυνατότητές τους στη διαχείρηση του στρες, του θυμού, της απογοήτευσης και άλλων δύσκολων συναισθημάτων και μαθαίνουν να τροφοδοτούν τον εαυτό τους με συναισθήματα χαράς και ευχαρίστησης. Επίσης, καλλιεργούν αυτοπεποίθηση και αναπτύσσουν το αίσθημα του αυτοσεβασμού και της ενσυναίσθησης.

Όλα τα μαθήματα είναι ανοιχτά για να τα γνωρίσει, εξερευνήσει και αγαπήσει κάθε παιδί!

 

Tai Chi / Qi Gong

 

Tai Chi Quan:

Είναι η πιο διάσημη πολεμική τέχνη που καλλιεργεί διαλογισμό και χαλάρωση. Αποτελεί έναν ολιστικό τρόπο άσκησης που προσφέρει ευεξία και υγεία. Κατάγεται από την Κίνα και δομείται από συγκεκριμένη κινησιολογία εμπνευσμένη στην ουσία της να αποτελεί μορφή μάχης. Ωστόσο ο τρόπος που ασκούνται οι κινήσεις είναι κυρίως αργός και απαλός με ήπιες μεταβάσεις με αποτέλεσμα οι φόρμες του (σειρές κινήσεων) να μοιάζουν σαν χορογραφίες αρμονικής ροής. Η εξάσκηση του, πέρα από τη μαχητική ικανότητα που επιφέρει με τον καιρό, βρίσκεται στην καρδιά των διαλογιστικών τεχνικών και ενεργειακών ασκήσεων, επιφέροντας τόνωση και αναζωογόνηση στο σώμα, συναισθηματική αποφόρτιση και νοητική διαύγεια.

Στα μαθήματα διδάσκεται Tai Chi Quan από τα συστήματα Chen και Yang.

Qi Gong:

Ο όρος σημαίνει καλλιέργεια της ενέργειας. Αποτελεί μια παραδοσιακή κινέζικη πρακτική, που στόχο έχει την ευεξία, τη διατήρηση της υγείας και το διαλογισμό. Μέσα από τις απαλές κινήσεις, τα ειδικά αναπνευστικά πρότυπα, την εξάσκηση συγκεκριμένων σωματικών θέσεων, τεχνικών οραματισμού και χαλάρωσης καταλαγιάζει τις εντάσεις στο σώμα και το νου επιφέροντας αισθήματα ηρεμίας και αναζωογόνησης.

Στα μαθήματα διδάσκονται πολλές πρακτικές Qi Gong μέσα στις οποίες και παραδοσιακές σειρές Heath Qi Gong όπως το Ba Duan Jin, Wu Qin Xi, κ.α.

 

 

 

Κανονισμοί λειτουργίας του Κέντρου της Ευτοπίας 2023:

 • • Η συμμετοχή σας στα μαθήματα γίνεται μόνο με κράτηση θέσης. Για την κράτηση χρειάζεται να έχουμε ένα πλήρες όνομα, τηλέφωνο επικοινωνίας και, προφανώς, το μάθημα ή τα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν. Παρακαλούμε, επικοινωνήστε ΕΓΚΑΙΡΑ μαζί μας για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας με SMS, e-mail, τηλεφωνικώς ή μέσω Messenger (η κράτηση θεωρείται έγκυρη όταν έχετε λάβει την απαραίτητη επιβεβαίωση από εμάς).

  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ– η ακύρωση μιας κράτησης μπορεί να γίνει ΕΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ από το αρχικό μάθημα, διαφορετικά το μάθημα θα χρεώνεται σαν να υπήρξε η συμμετοχή κανονικά. Με άλλα λόγια, αν έχετε κάνει κράτηση για ένα μάθημα και μας ειδοποιήσετε την ίδια ημέρα ότι τελικά δεν θα έρθετε, θα το χρεωθείτε.

  • Επιστροφή χρημάτων δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση.

  • Πάγωμα συνδρομής μπορεί να πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ στην περίπτωση που η σχολή κλείσει με δική μας πρωτοβουλία (αυτό δεν ισχύει για τις επίσημες αργίες) ή έπειτα από οδηγίες των αρχών.

  • Η σχολή προσφέρει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για τα μαθήματα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε στρωματάκι της σχολής, είναι απαραίτητος ο καθαρισμός του από εσάς μετά από την χρήση του (με το ειδικό σκεύασμα που ο χώρος παρέχει). Καλό είναι πάνω από το στρωματάκι της σχολής να απλώνετε την προσωπική σας πετσέτα.

  • Η προσέλευση στον χώρο γίνεται 10 λεπτά πριν από την έναρξη του μαθήματος.

  • Ελάχιστος αριθμός μαθητών για την πραγματοποίηση των μαθημάτων: 2.

  • Κατά τη διάρκεια των πρακτικών, τα κινητά τηλέφωνα θα βρίσκονται στα αποδυτήρια σε αθόρυβη λειτουργία ή απενεργοποιημένα.

  Όσον αφορά τις Μηνιαίες Συνδρομές:

  • Η μηνιαία συνδρομή είναι ατομική.

  • Ο μαθητής / Η μαθήτρια έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε 8 ή 12 ή 20 μαθήματα της επιλογής του, ανάλογα με το πακέτο μαθημάτων που έχει επιλέξει, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ. Σε περίπτωση που ο μήνας του μαθητή / της μαθήτριας λήξει χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του πακέτου των μαθημάτων τότε τα μαθήματα που υπολείπονται χάνονται.

 

Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:
6980906340, 6909162248
Facebook / Instagram: Eutopia Yoga & Tai Chi Center
eutopiayogataichi@gmail.com