Αγαπημένοι
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, ημέρα Θερινού Ηλιοστασίου, σας προσκαλούμε σε μιαν πρακτική Yoga αφιερωμένη στην παρουσία του Ήλιου στη ζωή μας! Ο Ήλιος, ως σύμβολο της πραγματικής γνώσης, φωτίζει τις πράξεις και τις σκέψεις μας. Με τις εκτελέσεις των Χαιρετισμών του Ήλιου θα τιμήσουμε την πηγή φωτός που ενυπάρχει στον καθέναν από εμάς.

Η συγκεκριμένη πρακτική αποτελεί «μαραθώνιο» για το σώμα, τον νου και το πνεύμα.

Απευθύνεται σε άτομα εξοικειωμένα με τις πρακτικές της Yoga.

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ – Μαθητές του Κέντρου της Ευτοπίας με ενεργή μηνιαία συνδρομή μπορούν να αξιοποιήσουν ένα από τα διαθέσιμα μαθήματα του πακέτου τους για να συμμετάσχουν.

Ημέρα: Τρίτη 21 Ιουνίου
Ώρα: 19:00-21:00 (άφιξη τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα)
Τοποθεσία: Κέντρο της Ευτοπίας, Κιουταχείας 25, Μυτιλήνη

 

***Τί είναι ο Χαιρετισμός στον Ήλιο:

Surya Namaskar - Χαιρετισμός στον Ήλιο????????
Ο Χαιρετισμός στον Ήλιο αποτελεί μιαν ολοκληρωμένη πρακτική της Yoga που βασίζεται στην αλληλουχία συγκεκριμένων στάσεων (asanas) του σώματος. Οι θέσεις αυτές συνδέονται με κίνηση, ρυθμό και αναπνοή.
Surya στα σανσκριτικά μεταφράζεται ως Ήλιος και Namaskar σημαίνει Χαιρετισμός. Ο Ήλιος συμβολίζει την πνευματική συνειδητότητα. Σε ενεργειακό επίπεδο εκφράζεται με το Pingala/Surya Nadi (ενεργειακό κανάλι που μεταφέρει τη ζωτική, ζωοδόχο ενέργεια στο σώμα μας, την Prana).
Πρωταρχικός σκοπός της πρακτικής των Χαιρετισμών στον Ήλιο είναι να αφυπνίσει την ηλιακή (Yang) ενέργεια μέσα μας, αναζωογονώντας πλήρως ολόκληρο το σώμα, ενώ, παράλληλα, ενισχύει το στοιχείο της φωτιάς (Agni). Η εσωτερική μας φλόγα εξαλείφει ό,τι πλέον δεν μας εξυπηρετεί, αποτοξινώνοντας τον οργανισμό, και πυροδοτεί με αυτοπεποίθηση και σιγουριά τις προθέσεις μας.
Υπάρχουν διαφορετικές παραλλαγές ανάλογα με το δάσκαλο και το εκάστοτε σύστημα της Yoga. Ίσως από τις πιο διαδεδομένες εκδοχές είναι ο Κλασικός Χαιρετισμός στον Ήλιο που συνήθως εφαρμόζεται στα μαθήματα του συστήματος Hatha (με μικρές τροποποιήσεις από σχολή σε σχολή), και ο 1ος και ο 2ος Χαιρετισμός στον Ήλιο - ιδιαίτερα αγαπητοί στους "λάτρεις" της Ashtanga Vinyasa Yoga.
Τα ευεργετήματα είναι πολλαπλά και δικαιολογούν την εκτεταμένη ¨φήμη¨ που έχει αποκτήσει ο Χαιρετισμός στον Ήλιο. Σε σωματικό επίπεδο, ενεργοποιούνται οι πιο σημαντικές μυϊκές ομάδες του σώματος. Το σώμα γίνεται πιο ευλύγιστό και δυνατό. Διεγείρει και εξισορροπεί όλα τα συστήματα του οργανισμού περιλαμβάνοντας και το ενδοκρινικό, το κυκλοφορικό, το αναπνευστικό και το πεπτικό σύστημα.
Σημαντικότατο στοιχείο των Χαιρετισμών είναι η αναπνοή - υπάρχει απόλυτος συγχρονισμός με τις κινήσεις και αυτό βεβαιώνει ότι ο ασκούμενος αναπνέει συνειδητά και ρυθμικά κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης. Παράλληλα, η συνεπής και τακτική πρακτική των Χαιρετισμών λειτουργεί και αγχολυτικά, επιφέροντας ηρεμία στο νου.
Κατά την εκτέλεση εστιάζουμε στο Παρόν, ακολουθώντας το σώμα και την αναπνοή, καθιστώντας τον τεχνική Διαλογισμού εν κινήσει.
Ο Χαιρετισμός στον Ήλιο αποτελεί μιαν πλήρη πρακτική για το νου, το σώμα και το πνεύμα. Αυξάνει την επίγνωση και εδραιώνει την καλή υγεία και την ευεξία του οργανισμού.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:
Eutopia Yoga & Tai Chi Center
Κιουταχείας 25, Μυτιλήνη
6980906340, 6909162248
eutopiayogataichi@gmail.com

 

Namaste????