«Κάποτε, σε μια άλλη εποχή, υπήρξαν 4 γέροι άντρες που αναζητούσαν να λάβουν απαντήσεις. Ο πρώτος ένιωθε δυστυχισμένος και ήθελε να μάθει πώς μπορεί να βγει από τη δυστυχία του. Ο δεύτερος ήθελε να μάθει πώς να φέρει την πρόοδο και την επιτυχία στη ζωή του. Ο τρίτος ήθελε να μάθει ποιό είναι το νόημα της ζωής. Και ο τέταρτος ενώ κατείχε όλη τη γνώση και πάλι ένιωθε ότι κάτι του έλειπε και ήθελε να μάθει τί ήταν αυτό που του έλειπε.

Οι τέσσερεις αυτοί άντρες περιπλανιόντουσαν αναζητώντας απαντήσεις και κατέληξαν όλοι τους σε ένα μέρος όπου υπήρχε ένα μεγάλο και δυνατό δέντρο. Κάτω από το δέντρο καθόταν ένας νεαρός άντρας και είχε ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό του. Αμέσως και οι τέσσερεις ένιωσαν ότι ο νεαρός αυτός γνώριζε και θα έλυνε το πρόβλημά τους. Και έτσι έκατσαν δίπλα του.  Ο νεαρός άντρας καθόταν κάτω από το δέντρο με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό του και δεν είπε κουβέντα, και οι τέσσερείς τους, ωστόσο, έλαβαν τις απαντήσεις που αναζητούσαν!» Guru Purnima story

Εκτίμησε τους δασκάλους της ζωής σου. Νιώσε ευγνωμοσύνη για όλη τη σοφία και γνώση που μοιράστηκε, μοιράζεται και θα μοιράζεται από καρδιά σε καρδιά. Νιώσε ευγνωμοσύνη για όλα όσα σε δίδαξαν οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο μονοπάτι σου – οι φίλοι σου, οι γονείς σου, οι συγγενείς σου, τα παιδιά σου, οι συνάδελφοί σου, οι συνάνθρωποί σου – όλοι τους είναι δάσκαλοι για σένα. Νιώσε ευγνωμοσύνη για τον κάθε άνθρωπο που καταφέρνει να διαλύσει το σκοτάδι της άγνοιας μεταδίδοντάς σου λίγο φως.

Namaste!