Για ποιούς λόγους να επιλέξεις διακοπές με yoga;

 

1) Θα ενσωματώσεις τη Yoga στην καθημερινότητά σου

Το retreat είναι μια ευκαιρία να εστιάσεις στην συνολική υγεία σου – με την ευρύτερη έννοια, ασκώντας σώμα και νου, μακριά από τους περισπασμούς και τους πειρασμούς της καθημερινής ζωής. Αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία ένα retreat θα θέσει γερές βάσεις, μαθαίνοντάς σου τα βασικά της πρακτικής της Yoga. Εάν είσαι  έμπειρος ασκούμενος, θα εμβαθύνεις ακόμα περισσότερο στην πρακτική σου. Μπορείς να κάνεις ερωτήσεις, να λάβεις βοήθεια με συγκεκριμένες στάσεις και να μάθεις περισσότερα από όσα μπορείς σε ένα κλασικό μάθημα στη σχολή, αφού θα έχεις από κοντά τους δασκάλους σου. Έτσι, μέσα στο πειθαρχημένο πρόγραμμα των πρακτικών και σε συνδυασμό με τη συγκεκριμένη διατροφή, θα ενσωματώσεις τη Yoga στον τρόπο ζωής ολόκληρη την ημέρα!

 

2) Θα ανανεώσεις την οπτική σου και θα δεις τη ζωή σου με πιο «καθαρή» ματιά

Η απόσυρση από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς σου και η συναναστροφή με τους άλλους συμμετέχοντες θα  αναζωογονήσει  τo νου  περισσότερο από ότι μια απλή εκδρομή, καθώς οι καθημερινές πρακτικές είναι κατάλληλα σχεδιασμένες για να ανυψώνουν την ενέργειά σου.

 

3) Θα αποστασιοποιηθείς από οθόνες και ίντερνετ και θα χαλαρώσεις πραγματικά

Η καθημερινότητα έχει αντικαταστήσει τον χρόνο της χαλάρωσης με χρόνο μπροστά στις οθόνες, αυτό όμως οδηγεί στον καταιγισμό των πληροφοριών και δεν βοηθάει στη μείωση των ορμονών του στρες, μην αφήνοντας τη λειτουργία ξεκούρασης του νευρικού συστήματος να δράσει. Σε προσκαλούμε, λοιπόν, να αφήσεις το tablet/laptop/ipod  στο σπίτι σου και να βάλεις το κινητό σου σε λειτουργία πτήσης, μειώνοντας στο ελάχιστο την επαφή με τον «έξω κόσμο» - δώσε στους αγαπημένους σου την ευκαιρία να σε πεθυμήσουν!

 

4) Θα έχεις χρόνο να σκεφτείς καθαρά

Στον σύγχρονο τρόπο ζωής οι περισσότεροι από εμάς είμαστε συνεχώς απασχολημένοι. Και ενώ το πολυάσχολο έχει τα πλεονεκτήματά του, δεν αφήνει πολύ χρόνο για προβληματισμό, εποικοδομητική σκέψη, ενδοσκόπηση και αυτοπαρατήρηση. Απόλαυσε τον ελεύθερο χρόνο που το retreat σου προσφέρει για να κάτσεις ήσυχα με τον εαυτό σου. Σε αυτές τις στιγμές, μπορεί να ανακαλύψεις τη διαύγεια και την ευγνωμοσύνη που λαχταράς.

 

5) Θα κάνεις νέους φίλους

Σε ένα retreat γιόγκα, έχεις τον χρόνο και τον χώρο για να δημιουργήσεις νέες φιλίες και αυτό συμβαίνει φυσικά, χωρίς πίεση επειδή είστε όλοι μαζί, μοιράζεστε την ίδια εμπειρία, χαλαρώνετε και ανοίγεστε. Η ενέργεια που αναπτύσσεται από την εκδρομή, τις πρακτικές yoga, το διαλογισμό, τη φύση και τις συζητήσεις, μπορεί να μοιάζει λίγο με μαγεία. Θα μπορείς να μοιραστείς αυτήν την ενέργεια και την χαρά σου με τους υπόλοιπους.

 

6) Θα θρέψεις το σώμα σου με υγιεινές τροφές

Θα έχεις στη διάθεσή σου υγιεινά, ισορροπημένα, νόστιμα και θρεπτικά γεύματα και σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να γνωρίσεις νέες συνταγές χορτοφαγικής κουζίνας και παραδοσιακές συνταγές από την ayurveda. Είναι μιαν ευκαιρία όλοι μας να αποτοξινωθούμε  από βλαβερές διατροφικές συνήθειες της καθημερινότητας ενός γρήγορου τρόπου ζωής.

 

7) Θα απολαύσεις τη φύση γύρω σου

Ο χώρος που θα σε φιλοξενήσει έχει επιλεχθεί για να μπορεί να σου προσφέρει την ευκαιρία να επανασυνδεθείς με τη φύση γύρω σου. Εκτίμησε την ομορφιά του τοπίου, αξιοποίησε τον κήπο, κάτσε έξω και μύρισε τα φυτά, απόλαυσε το πράσινο, νιώσε τον αέρα, δες τη θάλασσα και αναγνώρισε όλα αυτά που η φύση έχει να σου προσφέρει.

 

8) Θα βιώσεις τα οφέλη του ομαδικού διαλογισμού

Είτε είσαι εντελώς αρχάριος στον διαλογισμό, είτε ήδη διαλογίζεσαι, η εμπειρία του διαλογισμού μέσα σε μια ομάδα προσθέτει νέο βάθος και, παράλληλα, αυξάνει τη σύνδεση μεταξύ των μελών της ομάδας αυτής.

 

9) Το retreat θα σου προσφέρει «εργαλεία» προς αξιοποίηση

Έχοντας βιώσει τις πρακτικές με τη καθοδήγηση του δασκάλου, επιστέφοντας στην καθημερινότητά σου θα μπορείς να ενσωματώσεις αυτά τα εργαλεία στη ζωή σου – ξεκίνα την ημέρα σου με λίγες στιγμές διαλογισμού, τόνωσε το σώμα σου με Χαιρετισμούς του Ήλιου, εστίασε στην αναπνοή σου όταν νιώθεις ότι χάνεις τη ψυχραιμία σου, δώσε την εντολή στο νου σου να επιτρέπει στο σώμα να χαλαρώνει όταν είσαι σε ένταση, ενεργοποίησε την ψυχολογία της yoga όποτε την χρειάζεσαι!