Η αναπνοή είναι η ζωή

Αναπνέουμε άρα υπάρχουμε! Αναπνέουμε αδιάκοπα.. άλλες φορές γρήγορα, άλλες αργά, άλλες φορές βαθιά, άλλες λίγο πιο επιφανειακά.. αλλά αναπνέουμε αδιάκοπα... Ο ρυθμός της αναπνοής είναι ο χορός τον συναισθημάτων. Κάθε συναίσθημα και άλλο μοτύβο. Βρες το ρυθμό της αναπνοής που σε συντονίζει με το ρυθμό της ζωής. Βρες βάθος και ηρεμία. Η αναπνοή είναι ζωή! Εκτίμησε την κάθε σου αναπνοή σαν να εκτιμάς την κάθε στιγμή της ζωής σου. Ανάπνευσε με επίγνωση, συνηδειτά. Ανάπνευσε με αγάπη.

 

Εστίασε στην αναπνοή σου

Χρησιμοποίησε την αναπνοή σου ως σημείο εστίασης και επίτρεψε στην αναπνοή σου να σε γειώσει στην παρούσα στιγμή. Κάθε εκπνοή είναι ένας θάνατος - θάνατος του παρελθόντος, ό,τι έγινε έγινε, ευχάριστο ή δυσάρεστο πέρασε δεν είναι πλέον εδώ και κάθε εισπνοή είναι μια γέννηση - μια νέα αρχή την οποία απολαμβάνουμε χωρίς προσκόλληση..

Με κάθε ευκαιρία που σου δίνεται,λοιπόν, εστίασε στην αναπνοή σου, παρατήρησέ την, δες το ρυθμό της, δες την ποιότητά της. Ανάπνεε διατηρώντας πλήρη επίγνωση σαν να είναι η κάθε ανάσα που παίρνεις συνηδητή επιλογή και όχι μηχανική διαδικασία. Και απόλαυσέ την! Η αναπνοή ηρεμεί, θεραπεύει και κρατάει ζωντανό το σώμα σου.

Νιώσε ευγνωμοσύνη για την κάθε αναπνοή που διεξάγεται στον σώμα σου!


 

Namaste